top of page

Akuttandvård

- När du behöver vård snabbt - 

Vi erbjuder akuta tider årets alla dagar* för dig som har tandvärk, skadat eller slagit ut en tand eller har andra akuta problem. Bokning görs via telefon 031-800 500 eller online.

 

Barn och ungdomar hänvisas till folktandvårdens akutmottagning där tandvård är kostnadsfri upp till 24 års ålder. Telefon 010-441 88 00.

Vid omfattande skador i ansikte och käkar hänvisas till Akutmottagningen Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Där finns jourhavande käkkirurg.

*stängt midsommardagen och nyårsdagen

TANDVÄRK

En kariesskada eller en spricka i tanden ger ofta symptom. Nerven i tanden blir inflammerad eller infekterad. Tandvärk kan vara oerhört smärtsamt! Tanden måste behandlas.

NÄR SKA DU SÖKA AKUT?

- Vid trauma eller olycksfall

- Vid tandvärk eller svåra ilningar 

- Om en tand känns lös

- Vid svullnad i munnen eller kinden

- Om en fyllning har lossnat

- När en krona eller bro har lossnat

- Om en visdomstand gör ont

 

PRIS AKUTBESÖK

Kostnaden för ett akutbesök brukar variera mellan 800 - 2000:- beroende på vilken behandling som krävs och om det är vardag eller helgdag.

 

Betalning sker antingen med kort eller kontant i samband med besöket. Vi erbjuder fakturering via Payzmart efter en enkel kreditprövning.

VISDOMSTÄNDER

Det är vanligt med inflammation i tandköttet runt en visdomstand som växer fram. Vid långvariga besvär, svullnad eller feber är det bra att söka vård.

bottom of page